Twente komt met reactie: "Verbeek paste in het profiel"

Gertjan Verbeek werd maandag ontslagen als trainer van FC Twente. De club ontving verschillende negatieve geluiden over de 55-jarige oefenmeester.

"Ik werd in toenemende mate benaderd. Er waren zorgen, of dit de manier was om te bereiken wat we willen. In de Eredivisie te blijven", vertelt voorzitter van de raad van commissarissen René Takens op een persconferentie, geciteerd door TC/Tubantia. "We hebben niet met honderden mensen gesproken. De conclusie was dat de chemie er niet meer was."

Jan van Halst besloot te stoppen als algemeen directeur van FC Twente. Hij was er eind oktober medeverantwoordelijk voor dat Verbeek werd aangesteld als opvolger van René Hake. "Ik wil een koe niet in de kont kijken. Hij paste in het profiel. Iedereen was positief. De uitkomst was helaas slecht."

Van Halst vertrekt niet helemaal bij de club, de RvC heeft hem gevraagd aan te blijven als commerciële man. “Als ik vertrek, zegt Erik Velderman (operationeel directeur, red.) misschien ook dat hij gaat. Dan is er geen leiding meer, dat is niet goed. We moeten aan de club denken, er is nog zoveel te doen. Dat is belangrijker dan Jantje van Halst."