Eerste Europese kampioenen sneeuwvolleybal gekroond

In het Oostenrijkse Wagrain-Kleinarl is het eerste Europees kampioenschap sneeuwvolleybal gehouden, georganiseerd door de Europese volleybalbond CEV. Tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang hield het Oostenrijks Olympisch Comité al een demonstratietoernooi en de hoop is dan ook dat het in de toekomst mogelijk zelfs olympisch wordt.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen deden 24 duo's mee, vooral met ervaring in het beachvolleybal. Monika Povilaityte en Ieva Dumbauskaite uit Litouwen werden bij de vrouwen de eerste Europees kampioenen. De wereldkampioen onder 19 van 2012 waren na een spannende finale finale met 14-12, 9-11, 11-7, 9-11, 11-8 te sterk voor Bugra Eryildiz en Aleyna Vence uit Turkije.

"Het is fantastisch om hier te winnen en we willen de vele aanwezige fans bedanken, de sfeer was geweldig. Beachvolleybal blijft voorlopig onze hoogste prioriteit, maar we vonden het erg leuk om op sneeuw te spelen en hopen hier nog eens terug te komen. Misschien zelfs voor het WK, waarvan we hebben gehoord dat er plannen zijn om dat voor het eerst te houden", aldus Dumbauskaite.

Bij de mannen ging de winst naar Ruslan Daianov en Taras Myskiv uit Rusland. Zij versloegen de Duitsers Jonas Schröder en Paul Becker in de finale met 14-12, 17-15, 11-9. Nederlandse teams deden zowel bij de mannen als vrouwen nog niet mee.