De Ruiter schiet hockeysters Laren naar zege op Groningen

Eindelijk weer een volle speelronde Hoofdklasse in het Nederlandse dameshockey en wel in een heerlijk lentezonnetje. SCHC kwam opnieuw tekort tegen een topploeg en verloor op eigen veld van Amsterdam.

SCHC - Amsterdam (1-3)
9' 1-0 (sc) Ginella Zerbo
28' 1-1 (sb) Lauren Stam
33' 1-2 Kelly Jonker
48' 1-3 (sc) Jacky Schoenaker
Het spel dat SCHC in het eerste kwart tegen Amsterdam was voldoende geweest om de huidige koploper een lastige middag te bezorgen. Ginella Zerbo zette Stichtsche ook op voorsprong. De thuisploeg, zonder eerste keeper Maddie Hinch, hield het goede spel echter niet vol en moest toestaan hoe Amsterdam op gelijke hoogte kwam en de score vervolgens uitbouwde naar een 1-3 winst. Amsterdam blijft lijstaanvoerder.

Den Bosch - Huizen (3-0)
10' 1-0 Marlies Verbruggen
11' 2-0 Sian Keil
62' 3-0 Sian Keil
Den Bosch won zondag voor de veertiende keer dit seizoen en blijft voor de 47ste keer op rij ongeslagen in een competitiewedstrijd. Tegen promovendus Huizen werd het 3-0, dankzij onder meer twee goals van Sian Keil. De Brabanders blijven tweede op de ranglijst, maar hebben nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van koploper Amsterdam.

Groningen - Laren (0-1)
41' 0-1 Macey de Ruiter
Groningen ontving thuis Laren en speelde opnieuw zonder Willemijn Bos. De ex-international was sinds de terugkeer na haar blessure al belangrijk voor haar ploeg met twee goals, maar tegen haar oude club Laren kon Bos niet meedoen. De noorderlingen, de hekkensluiter in de Hoofdklasse, hielden prima stand, maar moesten capituleren bij een inzet van Macey de Ruiter. Door de Larense zege en de nederlaag van SCHC vinden we Laren op plek drie.

Bloemendaal - Oranje-Rood (0-2)
17' 0-1 Daphne van der Velden
60' 0-2 Donja Zwinkels
Oranje-Rood is terug in de top-4 dankzij een degelijke overwinning op Bloemendaal. Aanvoerder Daphne van der Velden en Donja Zwinkels waren trefzeker voor de Eindhovenaren.

hdm - Hurley (2-1)
15' 1-0 Julia Verschoor
28' 2-0 Pien van der Heide
42' 2-1 (sc) Margot Zuidhof
Een nipte en welkome zege voor hdm op medemiddenmoter Hurley. De Haagsen stijgen een plaatsje door de overwinning, terwijl Hurley er juist twee zakt en nu in het rechterrijtje plaatsneemt.

Kampong - Nijmegen (5-2)
16' 1-0 Kiki van Wijk
19' 2-0 Malou Pheninckx
30' 3-0 (sc) María López
32' 4-0 Floor Plokker
49' 4-1 Michelle Simons
62' 4-2 Michelle Simons
68' 5-2 (sb) Michelle Fillet
Kampong heeft de weg naar boven in de tweede seizoenshelft gevonden en bevestigde dat zondag met een doelpunterijke overwinning op promovendus Nijmegen. De Utrechters staan achtste, maar het verschil met de twee ploegen boven hen, hdm en Hurley, is miniem.