'Conte bovenaan lijstje van Paris Saint-Germain'

Antonio Conte is één van de namen die bij Paris Saint-Germain in beeld is om de nieuwe hoofdtrainer te worden.

Dat meldt The Guardian zaterdagavond. Conte is aan zijn tweede seizoen bezig als manager van Chelsea, waar zijn contract in de zomer van 2019 afloopt. Er zijn echter twijfels over zijn toekomst op Stamford Bridge, omdat de Italiaan de laatste maanden zijn onvrede liet merken over het uitblijven van versterkingen.

Naar verluidt heeft Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter van Paris Saint-Germain, vier trainers op een shortlist gezet en heeft hij al gesproken met vertegenwoordigers van Conte. PSG zoekt mogelijk een opvolger voor Unai Emery, aangezien hij met zijn team opnieuw de achtste finales van de Champions League niet overleefde en dus geen nieuw contract lijkt te krijgen.

In de Franse hoofdstad kan Conte, die vorig seizoen met Chelsea de landstitel pakte, ruim elf miljoen euro per jaar gaan verdienen. De andere drie kandidaten zijn overigens José Mourinho, Diego Simeone en Massimiliano Allegri. Zij hebben bij hun clubs echter een doorlopend contract, waardoor hun komst naar PSG minder aannemelijk is.