Bastianelli wint Gent-Wevelgem bij de vrouwen

Marta Bastianelli heeft bij de dames Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. De Italiaase was in Wevelgem de snelste in de massasprint. Belgisch kampioene Jolien d'Hoore werd tweede, voor de Duitse Lisa Klein.

Het eerste uur waren er meerdere aanvallen, maar niemand kwam weg uit het peloton. Pas na veertig kilometer koersen was Talita de Jong de eerste die een serieuze voorsprong pakte. De Nederlandse had veertig seconden te pakken, maar nadat Boels-Dolmans op kop had gezet van het peloton was haar voorsprong snel weg.

Op de Plugstreets nam Sunweb het tempo over in het peloton. Het peloton brak in meerdere delen, maar voor de heuvelzone kwam alles weer samen. Op de laatste beklimming van de Kemmelberg brak het peloton weer in meerdere delen, maar ook daar ontbrak de samenwerking tussen de vele ploegen, waardoor alles weer samen kwam.

In de laatste tien kilometer probeerde Sunweb met aanvallen van Coryn Rivera, Floortje Mackaij en Ellen van Dijk het nog om een massasprint te voorkomen, maar alles zou weer samen komen. In de massasprint na 142 kilometer bleek Bastianelli de snelste voor D'Hoore, die afgelopen woensdag nog de Driedaagse Panne won. Amy Pieters is op de vijfde plaats de beste Nederlandse.