Eerste World Superbikes-podium van het jaar voor Van der Mark

Motorcoureur Michael van der Mark heeft zijn eerste podiumplek in het World Superbikes-seizoen te pakken. De 25-jarige Nederlander was op het Thaise circuit van Buriram ijzersterk en eindigde er als tweede in de vierde race van het seizoen, achter winnaar Chaz Davies. 

De beste start was voor de als tweede en vierde startende Yamaha-rijders Alex Lowes en Van der Mark. De Nederlander verschalkte zijn teamgenoot al snel en pakte zo de leiding, hoewel Lowes een ronde later terug kon slaan. Zo ontstond vooraan gelijk een in dit jonge seizoen al vaak gezien duel tussen de teamgenoten, met daarachter Marco Melandro, Jonathan Rea, Leon Camier, Eugene Laverty, Xavi Fores, Davies en Tom Sykes.

Vooral Davies kwam razendsnel naar voren: de Welshman stoomde op zijn Ducati in no-time op naar de vierde plek, waar hij het duel aan kon gaan met teamgenoot Melandri - een duel dat Davies snel gewonnen had. Lowes moest er ook al snel aan geloven, waarna Van der Mark voor de schier onmogelijke opdracht stond om de rappe Ducati Panigale achter zich te houden. Dat lukte een rondje of twee, alvorens Davies vrij simpel binnendoor kwam en de leiding pakte.

De Nederlander wist verrassend goed in de buurt te blijven bij Davies, terwijl Lowes op ruime afstand tegen Fores knokte om zijn derde plek te behouden. Een bedreiging vormen voor Davies zat er daarbij overigens niet meer in, maar Van der Mark werd op zijn beurt ook niet meer aangevallen door Lowes en dus pakte de Nederlander alweer de twaalfde podiumplek uit zijn World Superbikes-carrière.