Moeizame zege rugbyers 't Gooi, monsterscore DIOK

In de kampioensgroep van de Ereklasse in het Nederlandse rugby lijken 't Gooi en Hilversum zoals verwacht op weg naar de finale, maar die moeten ze wel nog eerst veilig zien te stellen. Voor 't Gooi was er zaterdag bijna puntverlies in Zeeland, waar men op bezoek ging bij Oemoemenoe.

Gregory Bannister zette de ploeg uit Middelburg al snel op voorsprong en Oemoemenoe kwam zelfs op 8-0, maar de Naardense titelkandidaten vochten zich naar een 14-14 stand bij rust. In de tweede helft liep 't Gooi uit naar 14-21, maar de Zeeuwen gaven zeker niet op en via 19-21 en 24-26 bleven ze kans houden. Toch bleek de klasse van 't Gooi, want in de slotfase gooiden ze het duel met 24-29 toch nog op slot.

LRC DIOK lijkt de enige club met een kansje om een finale tussen de twee topploegen te voorkomen en zaterdag werd in elk geval prima vorm getoond. Op bezoek bij Waterland in Purmerend waren de Leidenaren níet iets te sterk: 0-85. Hilversum ging zelf op bezoek bij The Bassets en won met 26-71 van de Sassenheimse club.