Ecclestone opnieuw aangeklaagd voor omkoping

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is opnieuw aangeklaagd vanwege omkoping. Investeerder Bluewaters Communications Holdings LLC heeft de 87-jarige Brit voor de civiele rechter gedaagd, evenals zijn familiebedrijf Bambino Holdings en de Bayerische Landesbank.

Bluewaters claimt dat het in 2005 van plan was een controlerend belang in de Formule 1 te kopen toen hier een stokje voor gestoken werd door een deal tussen Ecclestone en voormalig bankier Gerhard Gribkowsky. Laatstgenoemde is voor omkoping bestraft, terwijl Ecclestone met de Duitse justitie een schikking trof.

Door de deal tussen Ecclestone en Gribkowsky ging uiteindelijk CVC er met de aandelen van de Formule 1 vandoor. Gribkowsky gaf toe betalingen ontvangen te hebben van zowel Ecclestone als Bambino. Ecclestone zelf claimde destijds door Gribkowsky afgeperst te worden. De Duitser zou de Brit bij de Britse belastingdienst aan willen geven.

De Britse rechter heeft de claim van Bluewaters in behandeling genomen, waarbij op 1 oktober 2019 de eerste zitting plaats zal vinden.