Giggs over Bale: "Natuurlijk zou je bij Real Madrid willen blijven"

Ryan Giggs ziet geen reden voor Gareth Bale om te vertrekken bij Real Madrid, ondanks de vermeende interesse van Manchester United.

Bale kwam dit seizoen tot 29 wedstrijden, waarin hij zeventien keer het net vond en zeven assists gaf, maar is de laatste weken lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij Los Blancos en dat zorgt voor speculatie over een vertrek uit de Spaanse hoofdstad. De bondscoach van Wales ziet echter geen groot probleem.

"Het is Real Madrid, er zijn maar een handvol clubs die die aura hebben", zei Giggs. "Natuurlijk zou je daar willen blijven. Wat heeft Gareth gewonnen, drie Champions League-titels? Dat is het bewijs. Als je bij zulke clubs zit, ga je altijd prijzen winnen."

De 28-jarige aanvaller werd deze week topscorer aller tijden van Wales dankzij zijn drie treffers in de oefeninterland tegen China. "Gareth Bale heeft het vermogen om elke type doelpunt te maken en er zijn overeenkomsten met Cristiano Ronaldo. Ze zijn allebei begonnen als vleugelspelers en zijn nu doelpuntenmakers."