Schachmann boekt zege in de Ronde van Catalonië na lange vlucht

Maximilian Schachmann heeft de zesde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Duitser van Quick-Step Floors was na 117 kilometer de snelste in Torrefarrera. Hij was in de sprint te sterk voor Diego Rubio. De twee renners waren de hele dag in de aanval. Alejandro Valverde blijft leider in het algemeen klassement.

In de ingekorte rit, door sneeuwval, kozen Schachmann en Rubio direct vanuit de start voor de aanval. Het tweetal kreeg vier minuten van het peloton. In de vooral vlakke wegen werkte het tweetal goed samen en met dertig kilometer te gaan hadden de Duitser en de Spanjaard nog steeds een kleine drie minuten op het peloton.

In regenachtige omstandigheden werden de laatste dertig kilometer afgewerkt. Vanwege de wind viel het peloton in meerdere groepen uit elkaar, maar de renners voor het algemeen klassement zaten allemaal in de voorste groep. Het peloton onder leiding van Mitchelton-Scott en Bora-Hansgrohe kwam tot een halve minuut. In laatste kilometers kwam het peloton niet dichter, mede door de wind in de rug. In de sprint begon Rubio al op 500 meter van de kop te sprinter, maar Schachmann kan er makkelijk overheen. Voor de Duitser was het zijn eerste profzege en voor de ploeg was het alweer de negentiende zege van het seizoen.