Van Drongelen over Robben: "Dan zie je pas hoe goed die man écht is"

Rick van Drongelen keek twee weken geleden zijn ogen uit toen hij met Hamburger SV de wedstrijd speelde tegen Bayern München (6-0 verlies).

De negentienjarige verdediger stapte afgelopen zomer voor drie miljoen euro over van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV en is inmiddels uitgegroeid tot een basisspeler bij de hekkensluiter van de Bundesliga. Tegen Bayern speelde hij de volledige wedstrijd.

"Je voetbalt dan in de Bundesliga, traint goed en voelt aan jezelf dat je goed bezig bent met de weerstand die je continu krijgt, maar als je zo’n wedstrijd speelt merk je dat er nog zoveel méér is", vertelt de jeugdinternational in gesprek met De Telegraaf. "Dat er nog heel veel rek in zit bij jezelf en je nog zoveel kunt verbeteren."

"Zo'n wedstrijd is waanzinnig om te spelen, alleen de lastigste uit mijn carrière tot nu toe. Het is bikkelen. Je staat tegenover allemaal bovengemiddelde spelers, die ook nog eens samenspelen." Van Drongelen kwam ook landgenoot Arjen Robben tegen. "In Nederland is iedereen het erover eens dat hij een topspeler is, maar als je echt tegen hem speelt, dan zie je pas hoe goed die man écht is, hoe vaardig. Dat is van een heel ander niveau. Voor de wedstrijd vroeg hij al even hoe het met me was, dat is mooi."