Biatlete Mäkäräinen haalt uit en pakt World Cup-leiding terug in slotweekeinde

Biatlete Kaisa Mäkäräinen heeft de leiding in de World Cup weer terug. De Finse ging al enige tijd aan de leiding, maar moest die na een zeer matig optreden in Oslo afstaan aan Anastasia Kuzmina. Zaterdag sloeg Mäkäräinen echter toe op de achtervolging tijdens de World Cup-finale in het Siberische Tyumen.

Darya Domracheva won de sprint en dus vertrok de Wit-Russische als eerste, maar Kaisa Mäkäräinen uit Finland volgde op slechts één seconde. Bij de eerste schietbeurt bleef de Finse foutloos, maar Domracheva niet. Ze verloor dan ook al 26 seconden, maar had nog wel ruim tien tellen voorsprong op Anaïs Bescond, Anastasia Kuzmina en Laura Dahlmeier.

Bij de tweede keer schieten was het dan weer Mäkäräinen die in de fout ging, terwijl Bescond, Domracheva en Dahlmeier foutloos bleven, met een duidelijke top-4 als gevolg. Het kwartet kwam gezamenlijk bij de derde schietbeurt aan, waar alleen Mäkäräinen een misser schoot. In de strijd om de World Cup was dat in potentie bijzonder duur, hoewel concurrente Kuzmina ook een fout maakte en dus kort achter de Finse bleef.

Dahlmeier, Bescond en Domracheva kwamen samen bij de laatste schietbeurt en daar werd flink gemist: twee keer door Domracheva, één keer door de andere dames. Dat opende dan ineens weer de deur voor Mäkäräinen...en die schoot nu wél foutloos. Ze sloot zo precies aan bij Bescond en Dahlmeier, terwijl Kuzmina door nog een misser in de problemen kwam.

Dahlmeier moest haar twee medekoplopers laten gaan, Bescond ging brutaal mee met de Finse, die alles eruit perste om de World Cup-eindzege nog te kunnen pakken. De ontketende Mäkäräinen was in de slotmeters niet meer te houden en de Finse sprintte dan ook naar de winst, voor Bescond en Dahlmeier. Doordat Kuzmina als zesde eindigde, nam Mäkäräinen met alleen de massastart op zondag nog te gaan de World Cup-leiding weer over.