Cryptocoins minen met gamen

Veel gamers hebben een hekel aan cryptocurrency miners, omdat de onstilbare honger van deze doelgroep naar grafische kaarten de prijs behoorlijk omhoogdrijft. Blockchain-platform Chimaera speelt hier handig op in, door gamers ook te laten minen terwijl ze aan het gamen zijn! Zo wordt je grafische kaart ten minste optimaal benut.

 

Chimaera maakt gebruik van een nieuwe cryptocurrency, genaamd CHI. Ze hebben tools gemaakt voor ontwikkelaars om games te maken met mining-mogelijkheden. Tegelijk is er zorg gedragen om de servers stabiel te houden, valsspelen uit te sluiten en is de economie inzichtelijk voor ontwikkelaars en gamers. Het idee is dat er games ontwikkeld worden, waar je dus tegelijk CHI mee verdiend. Met CHI kun je ingame spullen aanschaffen of het omruilen voor keiharde euro’s.

Chimaera - game

Op het moment zijn er twee games reeds beschikbaar: Soccer Manager Crypto (een voetbal-managementgame) en Treat Fighter (een snoep-puzzel-game met overlords, minions en recepten). Omdat er geld mee gemoeid is, zijn de games alleen voor 18+.

Chimaera - game

Voor degenen die vertrouwen in het concept hebben, is er de mogelijkheid om nog 26 dagen tegen gereduceerd tarief CHI aan te schaffen voor 0,00002 bitcoin per stuk. Snelle beslissers kunnen extra korting krijgen.  Het succes van Chimaera staat en valt natuurlijk met het vertrouwen van de bitcoinmarkt, de interesse van ontwikkelaars om games voor het platform te ontwikkelen en natuurlijk de gamers die er uren aan willen spenderen. Wat denken jullie? Crypto-mining-gaming is Top of Flop?

Chimaera - Logo