Biatleet Fourcade met grote overmacht naar nieuwe winst in Siberië

Biatleet Martin Fourcade heeft met grote overmacht de achtervolging gewonnen tijdens het World Cup-weekeinde in Tyumen. Tijdens de wedstrijd in de Parel van Siberië stond geen maat op Fourcade, die geen seconde in gevaar kwam.

Als winnaar van de sprint begon Fourcade als eerste, maar liefst 33 seconden voor de achtervolgers, aangevoerd door landgenoot Simon Desthieux. Fourcade was al foutloos vertrokken bij de eerste schietbeurt tegen de tijd dat de rest er arriveerde. De Zweed Fredrik Lindström bleef foutloos en dook 45 seconden na Fourcade de volgende ronde in, vijftien seconden later gevolgd door Erik Lesser en Andrejs Rastorgujevs, die beiden één fout maakten.

Fourcade schoot ook in de tweede beurt in liggende positie vijf keer raak, net als Lindström en Lesser, die op grofweg vijftig seconden volgden. Dat duo ging bij de derde schietbeurt echter de fout in, waardoor de Italiaan Lukas Hofer - op meer dan een minuut - plek twee in kon nemen, samen met de snelle Noor Johannes Thingnes Bø.

Fourcade liet bij de laatste schietbeurt zowaar een misser noteren, maar dat maakte uiteraard niks meer uit wat de zege betreft. Bø liet Hofer ondertussen achter, schoot foutloos en pakte de tweede plaats achter zijn World Cup-concurrent van dit seizoen, terwijl Hofer tevreden mocht zijn met een fraaie derde plek - vorige week pakte hij al voor het eerst in vier jaar weer een podium en daar kwam er dus één bij.