Treffer Jansen genoeg voor zege hockeysters Oranje-Rood op hdm

In de Hoofdklasse in het Nederlandse dameshockey werd vrijdagavond een volledige speelronde afgewerkt. Oranje-Rood en SCHC deden daarin goede zaken in de strijd om een play-offticket. In Eindhoven won Oranje-Rood met 1-0 van hdm door een treffer van Yibbi Jansen in de slotfase.

SCHC zegevierde, al was het ook moeizaam, met 0-1 bij Nijmegen. Laren leed gevoelig puntenverlies tegen Kampong: 2-2. Met dat gelijke spel mocht Laren overigens niet klagen, want Lieke van Wijk scoorde pas zeven minuten voor tijd de gelijkmaker.

Hurley - Den Bosch (0-6)
3' 0-1 Lieke Hulsen
8' 0-2 Lidewij Welten
16' 0-3 Imme van der Hoek
28' 0-4 Maartje Krekelaar
38' 0-5 Maartje Krekelaar
49' 0-6 (sb) Ireen van den Assem
Na 28 minuten spelen stond er vrijdag 0-4 op het scorebord bij Hurley. Den Bosch, toch de ploeg die de meeste treffers in de eerste helft maakt in de Hoofdklasse, knalde uit de startblokken in Amsterdam. Behalve goed nieuws in de score moet ook de tweede doelpuntenmaker bij de Brabantse formatie een glimlach om de gezichten hebben getoverd: international Lidewij Welten is weer hersteld van haar enkelblessure en was meteen trefzeker. In het derde en vierde kwart nam de landskampioen iets gas terug, maar Hurley was nog steeds kansloos.

Laren - Kampong (2-2)
8' 0-1 (sc) María López
10' 1-1 Maxime Kerstholt
60' 1-2 (sc) Malou Pheninckx
63' 2-2 (sc) Lieke van Wijk
Kampong blijft het goed doen in de tweede helft van de competitie. Tegen Laren had de ploeg van Santi Freixa zelfs zicht op meer dan een punt. Maar bij Laren heeft Lieke van Wijk sinds kort de strafcorner terug. Vorige week scoorde de verdediger al twee keer, vandaag zorgde ze voor een punt voor Laren. De ploeg van Robert-Jan Cox zag door het gelijke spel wel Oranje-Rood in punten op gelijke hoogte komen in de tussenstand.

Huizen - Groningen (1-1)
42' 0-1 (sc) Willemijn Bos
48' 1-1 Lara Kok
In dit degradatieduel had Groningen behoefte aan een zege, maar zo ver kwam de formatie van coach Marc Matarek niet. Wel was er opnieuw een treffer van Willemijn Bos.

Nijmegen - SCHC (0-1)
33' 0-1 Julie Brinkman
SCHC had ongetwijfeld een gemakkelijker avond verwacht in Nijmegen. De thuisploeg heeft in de winterstop echter veel aandacht besteed aan de defensie en daar kwamen de gasten uit Bilhoven niet gemakkelijk doorheen. Uiteindelijk was een treffer van Julie Brinkman voldoende voor de zege van SCHC en plek drie in tussenstand.

Amsterdam - Bloemendaal (3-0)
3' 1-0 (sc) Kelly Jonker
40' 2-0 Charlotte Vega
65' 3-0 Noor de Baat
Amsterdam was duidelijk een maatje te groot voor het dapper strijdende Bloemendaal. Na de openingstreffer van Kelly Jonker duurde het tot de veertigste minuut voordat Amsterdam de voorsprong verdubbelde. Uiteindelijk bepaalde Noor de Baat de eindstand op 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Oranje-Rood - HDM (1-0)
68' 1-0 Yibbi Jansen
Yibbi Jansen was vrijdagavond de gevierde speelster aan de kant van Oranje-Rood. In een spannend duel hielden Oranje-Rood en hdm elkaar lange tijd in evenwicht. Twee minuten voor tijd was het de kersverse international die de thuisploeg toch nog aan een zege hielp. Door het puntenverlies van Laren staat de ploeg van coach Toon Siepman in punten gelijk met Laren. De Eindhovense formatie had daar wel twee wedstrijden meer voor nodig, maar lijkt toch weer een beetje mee te doen in de strijd om een play-offticket.