Viviani sprint naar zege in Driedaagse De Panne

Elia Viviani heeft de Driedaagse De Panne nieuwe stijl gewonnen. In de eendagskoers tussen Brugge en De Panne over ruim tweehonderd kilometer was de Italiaan van Quick-Step Floors de beste in de massasprint.

Al vroeg in de wedstrijd kozen zes renners voor de aanval: David Boucher, Ylber Sefa (beiden Tarteletto), Brian van Goethem (Roompot), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Sean Bennett (Hagens) en Tanner Putt (United HealthCare). Het zestal fietste een voorsprong van drie minuten bij elkaar.

In de Moeren, de open polders van West-Vlaanderen, stond de wind van opzij. Enkele ploegen probeerden hier het peloton op de kant te krijgen, maar slaagde daar niet in. Net toen het gevaar geweken leek, brak het toch in waaiers door het werk van Bora-hansgrohe. Er bleef een groep van veertig renners over, maar bij de eerste finishpassage van in totaal drie, sloot de rest van het peloton weer aan.

In de tweede ronde gebeurde er niks en hield de kopgroep goed stand tegen het peloton. In de laatste ronde trok Bora-hansgrohe samen met Lotto Soudal door, waardoor het peloton in twee stukken brak, maar op vijf kilometer kwamen de twee pelotons weer bij elkaar. Dat was ook het moment dat Van Goethem als laatste vluchter werd gepakt door het peloton.

In de aanloop naar de sprint bleef Bora-hansgrohe het tempo hoog houden, maar met één kilometer voor de streep nam Quick-Step Floors over. Pascal Ackermann begon als eerste de sprint aan, maar Viviani kwam vlot uit het wiel van de Duitser en pakte zijn eerste zege van het seizoen op Europese bodem. In totaal was het al zijn vijfde zege van het seizoen. Ackermann werd nog wel tweede, voor de jonge Belg Jasper Philipsen