'Dovizioso bezorgd om prestatie Marquez in Qatar'

MotoGP-coureur Andrea Dovizioso maakt zich zorgen om de prestaties van Honda-rijder Marc Marquez tijdens de Grand Prix van Qatar. Die werd zondag gewonnen door Dovizioso, maar de vicewereldkampioen had wel zijn handen vol aan de regerend kampioen.

"Dovi maakt zich zorgen om Marc's prestaties, want dit circuit is beter voor Ducati dan voor Honda, maar Marquez zat er heel dicht in de buurt", aldus Ducati-teammanager Davide Tardozzi. "Wat Marquez hier voor elkaar kreeg om bij mij in de buurt te blijven was ongelooflijk, en met het oog op de titelstrijd wel wat zorgwekkend voor mij", gaf Dovizioso toe.

"Wij hebben bevestigd dat we competitiever zijn dan vorig jaar, maar de Honda-rijders hebben hier ook laten zien dat zij eveneens beter zijn dan vorig jaar. Ik kon hem verslaan en dat is belangrijk, maar dit was zijn goede circuit nog niet. Daar moeten we op een positieve, maar ook objectieve manier naar kijken", vervolgt Dovizioso.

"Ik had niet verwacht dat ik aan het einde met hem zou vechten, dat is het mindere punt van deze race. Ik had Yamaha-coureurs Johann Zarco en Valentino Rossi er verwacht, net als misschien Alex Rins en Andrea Iannone van Suzuki, maar ik had vooral verwacht alleen over de finish te komen", aldus de Italiaan.