Eén op de vijf heeft seks met collega

Bijna een vijfde van alle Nederlanders zegt weleens het bed te hebben gedeeld met een collega. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.068 werkende Nederlanders. Verder blijkt dat maar liefst een op de vier ondervraagden weleens een erotische droom over een collega heeft gehad.

Opvallend is dat mannen (31 procent) bijna dubbel zo vaak erotisch dromen over hun collega’s dan vrouwen (18 procent). Waar dit bij mannen naarmate ze ouder worden afneemt, blijken vrouwen in de leeftijdscategorie 40-49 opvallend vaak spannend te dromen (21 procent). “Het is opmerkelijk dat zoveel Nederlanders dromen over hun collega’s”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Misschien ook niet zo gek omdat je toch het grootste gedeelte van de dag met hen doorbrengt.”

Bloemetjes en bijtjes
Ook op andere gebieden raken werk en seks vaak met elkaar verweven. Zo zegt 23 procent op zijn of haar werk vrijelijk over de bloemetjes en de bijtjes te praten. Mannen zijn hier overigens met 29 procent meer bedreven in dan vrouwen (16 procent). De #MeToo-discussie lijkt hier van geringe invloed op te zijn te geweest, zo zegt slechts vijf procent van alle mannen zich hierdoor op werk anders te zijn gaan gedragen dan voorheen. Franke: “Het lijkt erop dat mannen, als het gaat om seks en intimiteit, veel minder vaak een blad voor de mond nemen dan vrouwen. De MeToo-discussie heeft echter laten zien dat dit niet altijd op prijs wordt gesteld.” Ondanks dit zegt nog altijd 7 procent van de ondervraagden weleens te flirten voor bijvoorbeeld een salarisverhoging, extra klant of promotie. Opvallend is dat mannen aangeven dit vaker te doen dan vrouwen; 8 procent tegen 5 procent.

Sexy kleding
Ondanks het grote aantal Nederlanders die op de werkvloer vrijelijk over seks praat, zegt 41 procent van hen een sexy geklede collega minder serieus te nemen. Zeer opvallend is hierbij het verschil tussen mannen en vrouwen. Waar slechts een derde van de mannen uitdagend geklede collega’s minder serieus neemt, is dit voor vrouwen meer dan de helft.

Voornamelijk jonge vrouwen tot 40 jaar hebben veel moeite met collega’s die zich te uitdagend kleden; zes op de tien neemt hen niet serieus. Franke: “Iedereen kent wel die ene collega met net iets te veel zichtbaar borsthaar of een te diep decolleté. Het lijkt erop alsof hun kledingkeuze van directe invloed is op hun geloofwaardigheid.”

Eén op de vijf heeft seks met collega (Afbeelding: Acties.nl)
Eén op de vijf heeft seks met collega (Afbeelding: Acties.nl)