IJshockeyers Den Haag één zege verwijderd van kampioenschap

De ijshockeyers van Hijs Den Haag zijn nog één overwinning verwijderd van de derde titel van het seizoen. Na de landstitel en de beker is ook het kampioenschap in de Belgisch-Nederlandse BeNe-League bijna binnen.

Voor ruim tweeduizend toeschouwers in De Uithof in Den Haag werd het derde duel in de finale gespeeld, nadat Den Haag en de Heerenveen Flyers beiden één duel wonnen. Het werd een ware thriller, nadat in de eerste twee perioden niet werd gescoord.

Kevin Nijland wist in de derde periode een Haagse fout af te straffen en tekende voor 0-1. Pas twee minuten voor tijd was daar Joey Oosterveld, die de gelijkmaker liet noteren. In overtime werd niet gescoord en dus moesten shootouts de beslissing brengen.

In de shootouts gingen alle drie pogingen van Den Haag erin, maar Ronald Wurm zag zijn poging namens Heerenveen stranden op goalie Fabian Schotel, waarmee de Haagse zege binnen was.

Zaterdag staan de ploegen in Thialf tegenover elkaar, waarbij Hijs aan een zege genoeg heeft. Als Heerenveen wint, wordt de titel zondag in De Uithof beslist.