Waterpoloërs hard onderuit in World League: "Dit hebben we nodig"

De Nederlandse waterpoloërs hebben de World League afgesloten met vier nederlagen in vier groepswedstrijden. De mannen van bondscoach Robin van Galen hadden in Debrecen geen kans tegen vice-wereldkampioen Hongarije, zoals te verwachten viel.

Hongarije scoorde in de eerste twee kwarten telkens twee keer, maar haalde vooral in het derde kwart uit met vijf goals. Robin Lindhout scoorde namens Nederland en redde zo de Oranje eer nog enigszins, maar het duel ging met 13-1 verloren. Eerder werd thuis al met 6-13 verloren van hét waterpololand bij uitstek, terwijl Spanje ook twee keer te sterk bleek.

Van Galen was realistisch en haalde ook uit de ruime nederlaag nog wat positiefs. "We speelden goed mee in de eerste helft, maar het klasseverschil was daarna goed zichtbaar. Toch hebben we wedstrijden als deze nodig om beter te worden, ook al is het soms erg confronterend."