Koeman: "Intern discussie gehad over Kluivert en Bergwijn"

Bondscoach Ronald Koeman heeft op een persconferentie aangegeven waarom Justin Kluivert wel is geselecteerd voor Oranje en Steven Bergwijn niet.

"Ik heb best veel nagedacht en intern hebben we best wel discussie gehad over Justin en Bergwijn", vertelde Koeman volgens Voetbal International. "Ze zijn allebei jong en op bepaalde posities inzetbaar. Bergwijn is meer een spits, begrijp ik van Art Langeler (bondscoach Jong Oranje, red.), Kluivert meer een buitenspeler. Dat zijn keuzes die je maakt."

Koeman beseft dat de topspelers van weleer er niet meer bij zijn. Hij ziet Memphis Depay als iemand die bij het nieuwe Oranje een belangrijke rol kan vervullen. "Ik heb hem vorig jaar in Engeland gesproken bij mij thuis om hem naar Everton te halen en dat is niet doorgegaan. Toen heb ik een betere indruk gekregen dan die ik van tevoren had."

De bondscoach gaf verder toe dat Virgil van Dijk mogelijk aanvoerder wordt, maar dat is nog niet zeker. "Het moet iemand zijn die overwicht in de groep heeft en op een bepaalde positie speelt. Ik ben niet van een keeper aanvoerder maken of een spits." Het Nederlands elftal oefent komende vrijdag tegen Engeland en drie dagen later tegen Portugal.