Hodeg sprint naar zege in eerste etappe Ronde van Cataloni

De eerste etappe van de Ronde van Catalonië is gewonnen door Álvaro José Hodeg. De Colombiaan van Quick-Step Floors was in Calella na 152 kilometer de snelste in de massasprint. Sam Bennett van Bora-Hansgrohe werd tweede, voor zijn ploeggenoot Jay McCarthy. Hodeg is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

De vroege vlucht bestond uit Tom Bohli (BMC), Jesus Ezquerra (Burgos-BH), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Andriy Grivko (Astana), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA) en Markel Irizar (Trek-Segafredo). Het zestal kreeg een maximale voorsprong van drie minuten op het peloton.

Op achttien kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen door het peloton onder leiding van Movistar. Pas in het slot van de etappe nam de sprintersploegen het over van de Spaanse ploeg. Vooral Quick-Step Floors trok de sprint perfect aan voor hun sprinter, waarna Hodeg het afmaakte voor de Belgische ploeg. Voor de Colombiaan was het alweer zijn tweede zege in een week tijd. Afgelopen vrijdag was hij de sterkste in de Handzame Classic.