Vierklapper Ronaldo in knotsgek duel van Real Madrid

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Atlético. In eigen stadion werd Girona opzij gezet in een doelpuntenfestijn.

Real kwam na iets meer dan tien minuten al op voorsprong. Na een kort genomen hoekschop werd Cristiano Ronaldo bediend door Toni Kroos. De Portugees haalde met links in één keer uit: 1-0. Girona, zevende in La Liga, deed binnen twintig minuten echter wat terug, want Cristhian Stuani maakte 1-1.

In de tweede helft lukte het Real Madrid wel om het overwicht om te zetten in een overwinning, al bleef de defensie ook kansen weggeven. De wedstrijd liep uit op een doelpuntenfestijn nadat Ronaldo er via de onderkant van de lat 2-1 van maakte en Lucas Vázquez op aangeven van de Portugees de voorsprong vergrootte.

Ronaldo maakte na 64 minuten zelf zijn hattrick compleet en daarna was het weer de beurt aan Girona. Stuani maakte zijn tweede goal van de avond. Gareth Bale en opnieuw Ronaldo, die zijn vijftiende goal in de laatste zes thuisduels maakte, zorgden voor het slotakkoord en tussendoor scoorde Juanpe namens de gasten. Het werd daardoor 6-3.

Met nog negen duels te gaan staat Real Madrid derde in La Liga en het gat met Atlético Madrid is geslonken tot vier punten. De Madrileense rivaal verloor zondag met 2-1 van Villarreal. Na de interlandperiode gaat de Koninklijke op bezoek bij degradatiekandidaat Las Palmas.