Federer bereikt finale en verbetert beste seizoensstart

Roger Federer heeft op het masterstoernooi van Indian Wells opnieuw de finale bereikt. De titelverdediger en vijfvoudig winnaar in Indian Wells was in drie sets te sterk voor de Kroaat Borna Coric: 5-7, 6-4, 6-4. In de finale speelt de 36-jarige Zwiter tegen Juan Martín del Potro, die Milos Raonic met 6-2, 6-3 versloeg.

Federer had het niet bepaald makkelijk tegen Coric. In de eerste set had de 21-jarige Kroaat genoeg aan een break om de set te pakken. In de tweede set kwam Coric op een 4-2 voorsprong, maar Federer wist vier games op rij te pakken en zou zo de set met 6-4 winnen.

In de derde set kwam Coric tweemaal op een break voorsprong, maar opnieuw wist hij de voorsprong niet vast te houden. Op 5-4 liep Federer uit naar 0-40 en kreeg hij drie punten voor de wedstrijd. Op het eerste wedstrijdpunt sloeg de nummer één van de wereld meteen toe.

De 36-jarige Federer, die dit jaar de Australian Open en het ABN Amro-toernooi won, verbeterde met zijn zeventiende zege zijn beste seizoenstart uit 2006.

In de andere halve finale was Del Potro snel klaar met Raonic. De Argentijn kwam in zijn eigen servicegames niet in de problemen tegen de Canadees, terwijl Raonic grote moeite had in zijn eigen servicegames. Raonic, door blessures afgezakt naar plaats 38 op de ranking, verloor in zowel in set een als in set twee tweemaal zijn service tegen Del Potro.