Westerhof over Lozano: "Ik geloof daarbij niet dat er slechte intenties bij zijn"

Hirving Lozano is zaterdagavond na een schorsing van drie wedstrijden weer inzetbaar voor PSV in de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

De Mexicaanse aanvaller werd in de wedstrijd tegen sc Heerenveen voor de tweede keer dit seizoen met een rode kaart weggestuurd. Hans Westerhof, ex-trainer van zijn vorige club Pachuca, stelt dat Lozano een speler is die af en toe de grenzen op zoekt.

“Ik geloof daarbij niet dat er slechte intenties bij zijn. Hij gaat gewoon heel ver om te winnen, soms nog te ver", vertelt Westerhof in gesprek met het Eindhovens Dagblad . "Hij speelt met het hart en dan liggen alle verschillende emoties soms dicht bij elkaar. Het kan dan ook wat onbeholpen ogen. Als hij de bal terug wil veroveren, moet hij slimmer en sluwer zijn. Alle ogen zijn nu natuurlijk op hem gericht en hij kan zich zo'n schorsing eigenlijk niet meer permitteren. Je kunt niet elk seizoen een handvol wedstrijden zo missen."

Westerhof stelt dat Lozano in Mexico wat anders gewend was. "Het gaat er in Mexico wel wat ruiger aan toe dan hier. Hij heeft daar nogal wat aanslagen te verduren gehad. Daar word je een grote jongen van, maar hij begrijpt waarschijnlijk niet alle beslissingen van de scheidsrechters hier. Dat zal hij toch snel moeten leren. Ook van zijn schorsingen in dit seizoen wordt hij een grote jongen, omdat hij de grenzen van het toelaatbare nu beter leert kennen."