Van den Brom ook volgend seizoen AZ-trainer

John van den Brom heeft zijn aflopende contract bij AZ met een jaar verlengd, tot de zomer van 2019.

De 51-jarige trainer is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer bij de Alkmaarders, nadat hij in september 2014 Marco van Basten opvolgde. Hij staatm momenteel derde in de Eredivisie met de club en in de finale van de KNVB Beker, waarin op 22 april Feyenoord de tegenstander is.

"Ik ben heel blij met het vertrouwen van de clubleiding", vertelt Van den Brom op de officiële clubwebsite. "We kunnen met z'n allen vaststellen dat we op de goede weg zijn. We zijn ervan overtuigd dat het nog steeds beter kan dan we nu laten zien. Dat maakt het mooi om verder mee te gaan."

"Voor mij is een aantal dingen belangrijk. Het sportieve plan, de mensen waar ik mee werk en de kwaliteit van de spelersgroep. We weten dat we met z'n allen dat we een weg zijn ingeslagen waar nog verbetering te halen valt. Als je alles bij elkaar optelt, is dit mooi."

Van den Brom, als trainer eerder werkzaam bij Jong Ajax, AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht, werd in zijn eerste seizoen derde in de Eredivisie en dat werd gevolgd met een vierde en zesde plek. Afgelopen seizoen bereikten de Alkmaarders ook de finale van de KNVB Beker, waarin verloren werd van Vitesse.