De Vries gaat voor Racing Team Nederland rijden

Nyck de Vries zal dit jaar het racen in de Formule 2 gaan combineren met de World Endurance Series. De Nederlander zal na de 24 uur van Le Mans bij Racing Team Nederland de plek van Jan Lammers over gaan nemen.

De Nederlandse renstal heeft naast Lammers ook Giedo van der Garde en teameigenaar Frits van Eerd als coureurs en komt uit in de LMP2-klasse. Het seizoen in de WEC duurt van mei tot en met juni 2019. Lammers zal dit jaar deelnemen aan de 6 uren van Spa-Francorchamps en zin 24e 24 uur van Le Mans, waarna De Vries het stokje overneemt.

De jonge Nederlander kijkt uit naar het langeafstandsracen. "Dit past perfect in mijn agenda. Na de zomerstop zijn er immers niet veel Formule 2-races meer. Qua prestaties liggen de klasses dicht bij elkaar, dus ik verwacht niet veel tijd nodig te hebben voor de omschakeling. Het is in ieder geval een mooie en indrukwekkende auto."

Ook voor Lammers had hij lovende woorden. "Het is een eer om van hem het stokje te mogen overnemen. Hij heeft alles meegemaakt in de autosport. Hij heeft in de Formule 1 gereden en Le Mans gewonnen."