De Bruyne: "Het lijkt nog wel een eeuwigheid"

Kevin De Bruyne kan niet wachten om met Manchester City de landstitel te veroveren. Dat kan op 7 april gebeuren tegen aartsrivaal Manchester United.

City moet echter eerst nog winnen van Everton voordat het thuisduel met United historisch kan worden. "Everton wordt een pittige wedstrijd, dat weten we. Ze zijn waarschijnlijk al veilig, dus we zullen zien. Maar het lijkt nog een eeuwigheid wanneer dat duel komt", vertelt De Bruyne aan Sky Sports.

De Engelse koploper zou de komende wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion spelen, maar het duel is verplaatst omdat Brighton komend weekend in de FA Cup tegenover United staat. Vervolgens is er een interlandperiode. De eerstvolgende wedstrijd van Manchester City, op bezoek bij Everton, is daardoor pas op zaterdag 31 maart.

The Citizens wonnen maandag met 0-2 van Stoke City dankzij twee treffers van David Silva. "Het is geweldig om met hem samen te spelen, hij wordt zwaar onderschat", vindt De Bruyne van zijn Spaanse teamgenoot. "En dat zegt wel wat, als je ziet wat zijn niveau is."