Uitblinker Redan leidt Chelsea met handsgoal naar halve finales Youth League

Wat de grote mannen van Chelsea niet voor elkaar kregen, konden de jonge gasten van de Engelse club wel: Chelsea onder 19 heeft zich geplaatst voor de halve finales van het voornaamste Europese toernooi, de Youth League in dit geval.

In de kwartfinale tegen Real Madrid was de afgelopen zomer van Ajax overgestapte Nederlander Daishawn Redan de uitblinker bij de Londenaren, niet voor het eerst dit seizoen. Real kwam dankzij Oscar nog snel op voorsprong, maar Luke McCormick werkte op aangeven van Redan al snel de gelijkmaker binnen.

Vijf minuten later was het raak voor Redan, maar die goal had op het oog simpelweg afgekeurd moeten worden: Redan duwde de bal vooral met zijn arm in het doel, maar de arbitrage had het totaal niet door. De Nederlander juichte nauwelijks, maar de Spaanse protesten werden wel genegeerd.

Op slag van rust tekende Redan van dichtbij voor de 1-3, waarna Alvarez Lohoba in de tweede helft de 2-3 maakte. Jacob Maddox kreeg namens Chelsea nog rood, maar in de blessuretijd gooiden de Londenaren het duel toch op slot: 2-4 dankzij Harvey St. Clair.

Chelsea staat op 20 april in de halve finales tegen FC Porto, terwijl Manchester City en FC Barcelona het in de andere halve finale tegen elkaar opnemen.