Slutsky: "Chigirinsky niet de eigenaar van Vitesse"

Leonid Slutsky, de nieuwe trainer van Vitesse, doet in de Russische media een paar opvallende uitspraken over de Arnhemse club.

Slutsky, die na dit seizoen Henk Fraser opvolgt, claimt dat Aleksandr Chigirinsky niet de baas in de Gelredome. De Rus nam in 2013 de aandelen van Merab Jordania over. "Ik heb met Chigirinsky gesproken, maar hij is niet de mede-eigenaar van Vitesse, zoals velen hebben geschreven. Want dat is iemand anders", stelt Slutsky in gesprek met Sport-Express.

Wie dan wél de eindverantwoordelijke bij Vitesse is, wil de coach niet zeggen. "De eigenaar is wel een landgenoot van ons. Verder is er een raad van bestuur waar Nederlanders in zitten." Het is niet duidelijk of Slutsky doelt op Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. De fans kunnen echter wel nieuwe spelers van The Blues blijven verwachten. "We hebben hier nog niet verder over gesproken, maar ik denk dat deze trend zich zal doorzetten."

Volgens algemeen directeur Joost de Wit heeft Slutsky 'niet alles helemaal goed meegekregen' over de structuur van de Arnhemse club. "Chigirinsky is toch echt de baas", vertelt hij aan De Gelderlander. "De stichting is voor één procent eigenaar. De overige 99 procent van de aandelen is in handen van Aleksandr Chigirinsky. Ik kan het niet anders brengen."