Kompany staat te popelen: "Deze kans krijgen we nooit meer"

Manchester City heeft de landstitel voor het grijpen en Vincent Kompany hoopt vurig dat dat uitgerekend tegen Manchester United gaat gebeuren.

De Engelse koploper, die maandag met 0-2 van Stoke City won, komt op 31 maart pas weer in actie. Het duel met Brighton & Hove Albion dat City voor die tijd zou spelen, is namelijk uitgesteld vanwege FA Cup-verplichtingen van de tegenstander. Als Everton op de laatste dag van deze maand wordt verslagen, kan City een week later kampioen worden tegen United.

"Volgens mij weet iedereen aan de blauwe kant van Manchester wel dat dit een once in a lifetime opportunity is. Maar we hebben nog een wedstrijd te gaan voor het duel met United, en dat wordt een lastige", vertelt Kompany in de Engelse media. "Ik weet in ieder geval wel zeker dat we het niet cadeau krijgen."

Manager Pep Guardiola is er trots op dat zijn team bijna kampioen is. "Het is in onze clubgeschiedenis niet vaak voorgekomen. Om te groeien moeten we de meest prestigieuze prijs in Engeland winnen. Hoe sneller, hoe beter. Maar het maakt me niet uit wanneer."