FC Dordrecht pakt periodetitel, Jong Ajax en N.E.C. winnen

FC Dordrecht heeft de titel in de derde periode van de Jupiler League veroverd. De ploeg won met nipte cijfers van RKC Waalwijk.

Een overwinning was voor Dordrecht voldoende voor de periodetitel, maar in theorie maakten FC Emmen, Jong Ajax, Jong AZ, De Graafschap en FC Volendam ook nog kans. Denis Mahmudov kreeg namens de thuisploeg de eerste goede kans. De routinier kreeg de bal echter niet in het doel.

Na een doelpuntloze eerste helft wist Mahmudov in de tweede helft wel te scoren. Zijn treffer na 68 minuten was uiteindelijk genoeg voor de zege en de periodetitel. FC Dordrecht mag zich dus gaan opmaken voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Op de reguliere ranglijst staat het elftal van trainer Dennis de Nooijer nu op de achtste plaats. De Schapenkoppen, die in de derde periode zeven van de negen wedstrijden wonnen, waren in het seizoen 2014/15 voor het laatst actief op het hoogste niveau.

Winst voor Jong Ajax en N.E.C. Nijmegen
Jong Ajax heeft in de Jupiler League een ruime zege neergezet tegen FC Eindhoven. N.E.C. won ook en blijft daardoor koploper.

Het thuispubliek op De Toekomst kon na twintig juichen, want toen opende Dennis Johnsen de score vanuit een mooie counteraanval. Drie minuten later was het alweer raak. Noussair Mazraoui zette de 2-0 ruststand op het scorebord.

Ook in de tweede helft wisten de Amsterdamse beloften binnen een paar minuten tweemaal te scoren. Met een kopbal breidde Dani de Wit de score verder uit en kort daarna zorgde hij ook voor de 4-0. De 20-jarige middenvelder maakte van dichtbij het Eindhovense doel zijn tweede treffer van de avond.

Jong Ajax blijft daardoor in het spoor van N.E.C., dat met 0-2 van Jong FC Utrecht. De doelpunten werden gemaakt door Ferdi Kadioglu en Calvin Verdonk. Aan kop van de Jupiler League heeft N.E.C. nog steeds één punt voorsprong op Jong Ajax. Nummer drie Fortuna Sittard bleef thuis tegen De Graafschap op een gelijkspel steken (1-1).