Woods grijpt net naast zege, Casey wint Valspar Championship

Het is Tiger Woods zondag niet gelukt om zijn 80ste zege op de PGA Tour te boeken. De Amerikaanse golflegende eindigde in het het Valspar Championship een slag achter winnaar Paul Casey.

Casey begon de slotdag op de tiende plaats. Na een ronde 65 (-6) was de Engelsman leider in het clubhuis met -10 en zag toe dat de rest niet aan zijn score kwamen. Het is Casey tweede zege op de PGA Tour. De 40-jarige Casey won in 2014 ook de titel op het KLM Open.

Woods begon de slotdag als gedeeld tweede en eindigde ook als gedeeld tweede. De Amerikaanse golfer begon zijn ronde met een birdie, maar maakte op hole vier een bogey. Woods maakte de rest van zijn ronde geen grote fouten meer, maar pas op hole zeventien maakte hij zijn tweede birdie van de dag. De 42-jarige golfer kreeg op hole achttien nog een kans om op gelijke hoogte te komen met Casey, maar zijn birdieputt miste doel.

De Amerikaan Patrick Reed stond na zeventien holes te spelen op gelijke hoogte met de Engelsman Casey, maar maakte op de laatste hole een bogey, waardoor hij net zoals Woods op -9 eindigde. Corey Conners, koploper na drie ronden zakte na een ronde van 77 (+6) weg naar een zestiende plaats.

"Ik voel dat ik steeds beter en scherper word, maar vandaag was het niet zoals ik wou", zei Woods na afloop. "Ik had echt een kans om het toernooi te winnen, maar ik heb enkele kansjes laten liggen."