Batshuayi bewijst zich in knotsgekke slotfase in Dortmund

Borussia Dortmund heeft in een spectaculaire slotfase drie belangrijke punten gepakt tegen Eintracht Frankfurt. Michy Batshuayi blonk uit bij de thuisploeg.

Dortmund en Frankfurt stonden vooraf op 42 punten, twee minder dan Bayer Leverkusen en vier minder dan nummer twee Schalke 04. In de strijd om de tweede plek konden beide teams dus wel een overwinning gebruiken. BVB begon aardig, want het nam na elf minuten de leiding toen Marco Russ een voorzet achter zijn eigen doelman gleed.

Hoewel Dortmund de bovenliggende partij bleef, lukte het niet om de score uit te breiden. De gasten uit Frankfurt creëerden na de pauze mogelijkheden, onder meer via Kevin-Prince Boateng. Halverwege de tweede helft mocht Luka Jovic invallen voor Sebastien Haller en acht minuten later was Jovic al trefzeker vanuit een vrije trap van Jonathan De Guzman.

In het laatste kwartier ontpopte Batshuayi zich echter tot man van de wedstrijd. De spits scoorde al twee minuten na de gelijkmaker op aangeven van Cristian Pulisic. Toen Danny Blum in blessuretijd 2-2 maakte, leek Dortmund twee dure punten te verspelen. Batshuayi zorgde er in de slotseconden echter voor dat het nog 3-2 werd.

Borussia Dortmund blijft dus in het spoor van Schalke 04, terwijl Eintracht Frankfurt gezakt is naar de vijfde plaats. In de volgende speelronde krijgt Dortmund bezoek van Hannover 96, terwijl Schalke 04 op bezoek gaat bij VfL Wolfsburg.