Sandler: "Transfer naar Man City is als een sprookje"

Philippe Sandler kan niet wachten om komende zomer de overstap te maken van PEC Zwolle naar Manchester City.

PEC-trainer John van 't Schip bevestigde afgelopen week de transfer van de 21-jarige centrale verdediger, die dit seizoen zijn grote doorbraak beleeft. "Ik hoorde dat scouts van Manchester City naar me keken, maar je verwacht niet als een speler van PEC Zwolle om naar City te gaan", tekent Manchester Evening News op uit de mond van Sandler. "Ik dacht aanvankelijk dat ze me in de gaten hielden en verwachtte niet dat ze mij of PEC Zwolle tijdens de winterstop zouden benaderen om tot een transfer te komen. Maar dat is wat er gebeurd is en ik ben heel gelukkig."

"Scouts van City kwamen naar Amsterdam om te praten en ze lieten zien hun aanpak zien en ik was erg onder de indruk van de plannen die ze met mij hebben. Ik ben erg positief over mijn aanstaande transfer, het is als een sprookje. De beste manager ter wereld, Josep Guardiola, is er momenteel de baas en hij kan me veel leren en ook de stijl hoe ze voetballen trekt me enorm aan."

"Ik kijk veel voetbal en City steekt in fantastische vorm dit seizoen en blaast teams weg met geweldig voetbal in de Premier League en de Champions League. Ik kijk graag naar ze en niet alleen omdat ik deze zomer naar de club ga. Hoewel ik ernaar uit kijk om met Sergio Agüero op het trainingsveld te staan!"