Royden Lam en Asada winnen eerste toernooien PDC Asia Tour, negendarter Malidem

Darters Ting Chi Royden Lam en Seigo Asada zijn de eerste twee winnaars geworden van de nieuwe PDC Asia Tour. De PDC groeit en wil met een Aziatische tour het darten in het Oosten verder professionaliseren. 

De Asia Tour bestaat uit tien toernooien in Zuid-Korea, Japan, Hong Kong, Taiwan en Maleisië. De beste vier spelers na tien toernooien plaatsen zich uiteindelijk voor het wereldkampioenschap. 

In het eerste toernooi van de Asian Tour verschenen er naast veel lokale spelers ook de continentale topspelers aan de start. Zo zijn naast Royden Lam en Asada ook Paul Lim en Haruki Muramatsu van de partij. De eerste finale ging tussen Royden Lam en Noel Malicdem. Het werd 5-3 voor de darter uit Hong Kong, maar Malicdem schreef geschiedenis door de eerste negendarter te gooien. 

Negendarter voor Noel Malidem. (Bron: YouTube)


2018 PDC Asian Tour Event One - Quarter-Finals
Lourence Ilagan 5-3 Christian Perez
Noel Malicdem 5-2 Benedicto III Ybanez
Royden Lam 5-2 Lihao Wen
Yuya Higuchi 5-4 Yuki Yamada

Semi-Finals
Noel Malicdem 5-3 Lourence Ilagan
Royden Lam 5-2 Yuya Higuchi

Final
Royden Lam 5-3 Noel Malicdem - Noel Malicdem hits nine-dart finish

Zondag bleek Seigo Asada de sterkste. Zaterdag werd hij nog bij de laatste 32 uitgeschakeld. Nu was er het dagsucces. In de finale overleefde hij drie matchdarts tegen Hyun Zul Park, en won met 5-4. Park mocht aan de finale beginnen en tot en met 4-4 gingen de legs met de pijlen mee. Park  opende met 180, terwijl Asada begon met 100. Uiteindelijk mistte Park de dubbel twintig voor een 120-finish om in zijn volgende beurt nogmaals twee matchdarts te missen. Asada wist hiervan te profiteren en gooide 56 uit om Asian Tour 2 te winnen. Met gemiddeldes van 83.3 (Asada) en 76.4
(Park) was de finale geen hoogstaande wedstrijd, maar het finishen van Park was wel uitstekend, namelijk 50%. Asada bleef steken op 29%. 

Event Two - Quarter-Finals
Arashi Matsumoto 5-2 Keita Ono
Seigo Asada 5-2 Haruki Muramatsu
Pupo Llieh 5-3 Paul Lim
Hyun-Chul Park 5-2 Benedicto III Ybanez

Semi-Finals
Seigo Asada 5-4 Arashi Matsumoto
Hyun-Chul Park 5-2 Pupo Llieh

Final
Seigo Asada 5-4 Hyun-Chul Park