Rakitic: "Ik zou de deur nu voor hem openen"

Ivan Rakitic heeft de deur opengezet voor een terugkeer van Neymar bij Barcelona. De Braziliaan vertrok afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain.

De aanvaller vertrok voor een recordbedrag van 222 miljoen euro van Spanje naar Frankrijk. In dertig wedstrijden was Neymar goed voor 29 doelpunten en negentien assists, maar een gebroken middenvoetsbeentje betekende voorlopig het einde van het seizoen voor hem.

De 83-voudig international zou niet helemaal op zijn gemak zijn in Parijs en hij wordt nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar Spanje, naar Real Madrid. Ook een sensationele terugkeer naar Barcelona zou tot de mogelijkheden behoren. Ernesto Valverde ontkende het, maar Rakitic ziet het wel zitten.

"Hij heeft me niets verteld, maar als het aan mijn ligt, zou ik de deur nu voor hem openen", vertelt de Kroatische middenvelder in gesprek met Spaanse media. "Niet alleen vanwege de relatie die ik heb met hem, maar ook vanwege het type speler dat hij is. Ik zou Neymar altijd een plek in mijn team geven."