De Bakker wint Future op Sardinië, Nederlandse finale in Toulouse

Nederlands tennissucces in de krochten van het internationale tennis. Thiemo de Bakker wint het futuretoernooi van Santa Margherita di Pula en in Toulouse treffen twee Nederlanders elkaar in de finale. 

De Bakker was als zesde geplaatst op Sardinië. Hij speelde twee partijen op één dag omdat in de begin van de week er niet gespeeld kon worden vanwege de regen. Hij won de halve finale van de als eerste geplaatste Sumit Nagal uit India met 6-3 en 6-3. 

In de eindstrijd was De Bakker later op de dag te sterk voor de nummer twee van de plaatsingslijst, Attila Balazs uit Hongarije. De 29-jarige Westlander trok de partij in drie sets naar zich toe, 6-2, 5-7 en 6-1. Het was voor De Bakker zijn eerste toernooizege sinds oktober vorig jaar. Hij won toen een Future in Sharm El Sheikh.

Het futuretoernooi in Toulose kent een Nederlandse finale. Igor Sijsling en Botic van de Zandschulp spelen zondag de eindstrijd tegen elkaar. Sijsling was in de halve finale te sterk voor de Fransman Gregoire Barrere. De Amsterdammer won in drie sets van de 24-jarige Fransman. Het werd 6-2, 5-7 en 7-5. Van de Zandschulp boekte eveneens een overwinning op een Franse tegenstander. Hij zette knap de als tweede geplaatste David Guez in drie sets opzij, 2-6, 7-6 (6) en 6-3. 

Het is voor Sijsling zijn tweede finale van 2018. Hij won begin februari het Futuretoernooi in het Duitse Kaarst. Van de Zandschulp stond voor het laatst in augustus in de eindstrijd van een Future. Hij verloor toen de finale van het toernooi in Oldenzaal van Scott Griekspoor.