Italiaanse biatleten winnen fraaie estafette

De Italiaanse ploeg heeft tijdens de World Cup biatlon in het Finse Kontiolahti de gemengde estafette gewonnen. Dorothea Wierer, Lisa Vittozzi, Dominik Windisch en Lukas Hofer waren net iets te sterk voor de rest.

Wierer begon niet geweldig aan de wedstrijd, maar Vittozzi bracht de Italiaanse ploeg ondanks een strafronde weer terug in de race. Toch lag Slowakije halverwege, na de twee vrouwen, aan de leiding dankzij de zussen Paulina en Ivona Fialkova. Ook Rusland, Noorwegen en Oekraïne deden halverwege de wedstrijd nog volop mee om de winst.

Door Slowakije kon dankzij de eerste man, Simon Bartko, al snel een streep gezet worden, min of meer zoals te verwachten viel. Windisch bracht de Italianen naar de leiding, maar de Noor Henrik L'Abee Lund, de Rus Dmitry Malyshko en Artem Pryma uit Oekraïne zaten hem flink op de hielen op het moment dat slotloper Hofer vertrok.

Na de schietbeurten van de slotlopers was het niet Hofer, maar Dmytro Pidruchniy die namens Oekraïne als leider de slotronde in dook. Hofer, Maxim Tsvetkov (Rusland) en Tarjei Bø (Noorwegen) zaten hem wel op de hielen, en Hofer bleek van dat stel de snelste. Als enige haalde hij de Oekraïner in, waardoor Italië voor Oekraïne de zege pakte, met Noorwegen op plek drie.