Snowboardster Ledecka wint na millimeterstrijd

Snowboardster Ester Ledecka heeft haar zesde World Cup-zege van het seizoen binnen op de parallelreuzenslalom. De olympisch kampioene uit Tsjechië was in het Zwitserse Scuol de beste in een spannende finale.

In de eindstrijd nam Ledecka het op tegen de Russische Alena Zavarzina, die op de Spelen in Pyeongchang zowel in de halve finales als in de strijd om brons onderuit ging. Ledecka bleek de beste, maar veel scheelde het niet: 0,02 seconden. Ladina Jenny liet de thuisfans juichen door in de strijd om plek drie te winnen van de 44-jarige Oostenrijkse Claudia Riegler, die 21 jaar geleden al voor het eerst op het podium stond.

Bij de mannen kon de 27-jarige Sloveen Tim Mastnak juichen. Vorige week pakte hij met plek drie in Kayseri zijn eerste podium in de World Cup, dit keer kwam er gelijk zijn eerste zege achteraan. Mastnak was in de finale te sterk voor de Pool Oskar Kwiatkowski, die daarmee wel voor het eerst het podium mocht betreden. World Cup-leider Nevin Galmarini eindigde als derde: de Zwitser klopte Aaron March uit Italië in de kleine finale.