Frans biatlonduo wint spannende 'single mixed' estafette Kontiolahti

In het Finse Kontiolahti is deze week de World Cup in het biatlon weer hervat. Na de sprints op donderdag en vrijdag staan zaterdag twee estafettes op het programma. 

De zogenaamde single mixed relay, de estafette met één man en één vrouw, werd gewonnen door Frankrijk. Anaïs Chevalier en Antonin Guigonnat waren de besten na een wat chaotische wedstrijd, waarin veel positiewisselingen te zien waren. Zo deed het Japanse echtpaar Fuyuko en Mikito Tachizaki lang mee om een verrassend podium, net als Rosanna Crawford en Christian Gow namens Canada.

Beide teams vielen in de slotfase terug, en Guigonnat dook als leider de slotronde in. Hij werd gevolgd door de Oekraïner Artem Tishchenko, maar die zag zelfs zijn podiumplaats nog in het water vallen: Tishchenko is niet een van de rapsten, en hij kreeg uitgerekend Julian Eberhard (Oostenrijk) en Johannes Thingnes Bø (Noorwegen) achter zich aan, twee van de allersnelste langlaufers in het biatlon.

Guigonnat kwam nog in zicht van het rappe duo, maar de Fransman bleef nog net buiten bereik. Eberhard was in de slotsprint ietwat verrassend te sterk voor Bø en hielp zichzelf en teamgenote Lisa Theresa Hauser aan het podium, terwijl Noorwegen blij mocht zijn met de derde plek, gezien de vele missers van Bø's teamgenote Marte Olsbu. Tishchenko werd snel gelost, waardoor hij en Iryna Varvynets als vierde eindigden.

Om 16.45 uur staat de gewone gemengde estafette op het programma, met twee mannen en twee vrouwen. Die is live te zien op Eurosport 2 en het Duitse ZDF.