Man probeert agente te wurgen

Een agente heeft op in de nacht van vrijdag op zaterdag hoofdletsel opgelopen op de Nieuweweg in Amersfoort tijdens de aanhouding van een verdachte van vernieling. Rond 03.00 uur wees een getuige surveillerende agenten op een vrouw die zojuist een ruit van een winkel zou hebben vernield. Op de Nieuweweg sprak een agente de 20-jarige vrouw hierop aan. Zij was in gezelschap van een andere vrouw en vier mannen. Deze begonnen zich met het gesprek te bemoeien.

Drie agenten kwamen hierop af en trachtten de groep op afstand te houden. Een 21-jarige man sloeg daarop de agente en begon haar te wurgen. Haar collega’s pasten geweld toe om haar te ontzetten uit haar levensbedreigende situatie. Omdat dit geen effect had op het verzet en geweld door de groep, werd met de inzet van het stroomstootwapen gedreigd. Daarop staakte de 21-jarige man direct zijn wurgpoging en de groep stopte met verzet en het geweld.

Zes personen – twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 17 t/m 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg – zijn aangehouden voor mishandeling. Drie mannen bleken na een ademanalysetest op het bureau onder invloed van alcohol. Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor. Drie agenten liepen letsel op aan schouder, rug, nek en been en hebben aangiften gedaan. De bijna gewurgde agente werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Hier is geconstateerd dat zij een hersenschudding heeft en letsel aan het gelaat. Zodra zij hiertoe in staat is, zal zij aangifte doen van poging doodslag.

Update 22:02 uur
Video toegevoegd

Man probeert agente te wurgen (foto: Stockfoto politie.nl)
Man probeert agente te wurgen (foto: Stockfoto politie.nl)