Sneijder raakt heerlijk op dreef in Qatar

Wesley Sneijder begint bijzonder goed op dreef te raken in de Qatar Stars League. De speler van Al-Gharafa, die onlangs zijn afscheid als international aankondigde, schoot vrijdag voor de derde wedstrijd op rij twee keer raak.

Tegen de nummers twee en drie van de competitie, Al-Sadd en Al-Rayyan, was de kleine Nederlander al goed voor twee goals, vrijdag ging hij met zijn ploeg op bezoek bij Al-Sailiya. Na 25 minuten zag Sneijder hoe keeper Hassan Dicko ietwat knullig onder de bal door dook, waardoor de Nederlander doodsimpel de openingsgoal binnen kon tikken.

De Iraniër Mehdi Taremi was op slag van rust goed voor een verdubbeling van de voorsprong, waarna Sneijder in de laatste minuut van een meter of twintig de bal in de verre hoek schoot. Sneijder heeft na negen wedstrijden nu acht goals op zijn naam staan en heeft zijn ploeg inmiddels naar de vierde plek geholpen. Dat is wel het hoogst haalbare: met twee wedstrijden te gaan heeft Al-Gharafa zeven punten achterstand op de top-3, die zich plaatst voor de Aziatische Champions League.