Molard wint zesde rit Parijs-Nice, Sánchez blijft aan de leiding

Rudy Molard heeft de zesde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Fransman reed in de laatste twee kilometer weg uit een groepje met daarbij de favorieten voor de eindzege van Parijs-Nice. Wout Poels viel weg uit het algemeen klassement door een harde valpartij.

De vroege vlucht in de etappe naar Vence kwam al snel in twee bewegingen tot stand. In eerste instantie waren het er zes en later kwamen nog zeven renners aansluiten. Met nog 24 kilometer te gaan was de vlucht ten einde, vooral dankzij het werk van Mitchelton-Scott in dienst voor Simon Yates en Esteban Chaves.

Op tien kilometer van de streep de Côte de la Colle sur Loup - bijna twee kilometer aan tien procent - probeerde Wout Poels meermaals te demarreren, net zoals onder meer Yates kwamen niet weg bij de favorieten. In de afdaling op zeven kilometer van de streep kwam Poels hard ten val, waarbij hij zijn sleutelbreuk brak. Het regende aanvallen in de laatste vijf kilometer en de laatste poging van de Fransman Mollard bleek op twee kilometer de juiste. De klimmer van Groupama-FDJ kwam solo aan naar 198 kilometer. Tim Wellens won de sprint van het kleine groepje op twee seconden van de winnaar.