Van Gerwen en Van Barneveld winnen, eerste nederlaag Smith

Darter Michael van Gerwen heeft in de Premier League zijn vierde zege geboekt. In de First Direct Arena in Leeds kende de nummer één van de wereld een stroef begin tegen Simon Whitlock, maar vanaf 4-4 zwichtte de Australiër voor MVG: 7-4.

Na twee opeenvolgende nederlagen was er voor Raymond van Barneveld weer reden tot juichen. De Hagenaar had het niet makkelijk met Gerwyn Price, maar zag hoe de Welshman kansen liet liggen om er een 6-6 gelijkspel uit te slepen. Van Barneveld profiteerde met een 89-finish dankzij een heerlijke pijl middenin de bullseye en won met 7-5.

Michael Smith leed na vier overwinningen zijn eerste nederlaag. Wereldkampioen Rob Cross draaide een 2-4 en 3-5 achterstand om en maakte het karwei met een keurige 11- en 12-darter af: 7-5. Mensur Suljovic liet niks heel van Peter Wright (7-1), terwijl Gary Anderson en Daryl Gurney de punten deelden: 6-6.

Na vijf wedstrijden staan Van Gerwen en Smith met elk acht punten op kop. Whitlock en Cross hebben er zes, Van Barneveld staat op vijf en Suljovic, Anderson en Wright op vier. Gurney en Price staan met drie en twee punten in de gevarenzone.