Atletico met één been in kwartfinales, Lyon wint in Moskou

Atlético Madrid kan de kwartfinales van de Europa League nauwelijks nog mislopen. De Madrilenen zetten een mooie score neer tegen Lokomotiv Moskou.

Atlético nam na 21 minuten de leiding door een prachtig doelpunt van Saúl Ñíguez. De middenvelder kreeg genoeg ruimte om van grote afstand, bijna vanuit stand, uit te halen. Ondanks dat hij uitgleed, kreeg Saúl de bal met een fraaie streep in de bovenhoek. Daarvoor had Ángel Correa ook al een aardige kans gehad.

Kort na de pauze werd het al 2-0. Guilherme, de doelman van de Russen, keerde een inzet van Antoine Griezmann. Op de rebound van Diego Costa had de geboren Braziliaan echter geen antwoord. De Spanjaarden hadden weinig van Lokomotiv te duchten en ze kregen dan ook kansen om verder uit te lopen.

Dat lukte in de slotfase, want Koke zorgde er met de 3-0 voor dat de return van volgende week in Moskou bijna een formaliteit is. Het team van coach Diego Simeone speelt eerst komend weekend nog voor eigen publiek tegen Celta de Vigo.

Depay wint met Lyon in Moskou
Olympique Lyon verdedigt volgende week in de achtste finales van de Europa League tegen CSKA Moskou een 0-1 voorsprong. In Rusland produceerden twee oud-Eredivisiespelers de enige treffer.

In de Russische vrieskou waren de eerste mogelijkheden nog voor de thuisploeg. Ahmed Musa, oud-speler van VVV-Venlo, schoot net naast en even later werd hij opnieuw gevaarlijk. Lyon liet zich vervolgens ook zien. Houssem Aouar zag zijn poging na een goede individuele actie gekeerd worden door keeper Igor Akinfeev.

Nadat aan de andere kant Aleksandr Golovin van scoren af werd gehouden door Lyon-doelman Anthony Lopes, liet Depay zich in de tweede helft ook zien. Akinfeev redde een vrije trap van de Oranje-international. Halverwege de tweede helft moest de Rus de bal wel uit zijn doel halen.

Depay legde een hoekschop op het hoofd van oud-PSV'er Marcelo, die de enige goal van de avond kon maken. Olympique Lyon heeft daardoor een goede uitgangspositie om de kwartfinales te halen. Vorig seizoen strandden de Fransen in de halve finales tegen Ajax en dit seizoen is de finale (op woensdag 16 mei, red.) in hun eigen stadion.