Foden jongste Engelsman ooit met basisplaats in Champions League

Phil Foden is woensdagavond de jongste speler ooit geworden die in de basis begon bij Manchester City in de Champions League.

Manchester City verdedigde in de return tegen FC Basel in de achtste finale van de Champions League een 4-0 voorsprong en dat was voor Josep Guardiola reden om enkele wijzigingen door te voeren. Zo was er een basisplaats voor Foden, die daarmee voor de achtste keer in actie kwam in de hoofdmacht van de club dit seizoen.

Foden is met zijn 17 jaar en 283 dagen de jongste Engelsman ooit die een basisplaats had in een knockout-wedstrijd van het toernooi. Hij heeft het record overgenomen van Kieran Richardson, die namens Manchester United in maart 2008 als achttienjarige een basisplaats had, ook tegen FC Basel.

Foden is de op vijf na jongste speler ooit die dit heeft weten te bereiken. Bojan Krkic is nog altijd de jongste speler, toen hij 17 jaar en 217 dagen oud was en een basisplaats had bij Barcelona. Julian Draxler, David Alaba, Martin Klein en Kai Havertz maken de top vijf compleet.