Juventus buigt achterstand om en schakelt Spurs uit

Juventus heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De Italianen wonnen de return van Tottenham Hotspur.

De heenwedstrijd tussen beide ploegen in Italië was op 13 febuari in 2-2 geëindigd en dus wist Tottenham op voorhand dat het aan 0-0 of 1-1 genoeg zou hebben om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Vanaf de aftrap ontstond een boeiend gevecht op Wembley. Al na drie minuten kreeg Heung-Min Son een mogelijkheid, maar Gianluigi Buffon kon redding brengen. Ook Harry Kane kreeg een mogelijkheid. Hij omspeelde Buffon, maar kreeg de bal vanuit een moeilijke hoek niet in het lege doel.

Er konden in de eerste helft ook zo maar twee strafschoppen gegeven worden, maar scheidsrechter Szymon Marciniak gaf er geen. De Pool zag een handsbal van Giorgio Chiellini over het hoofd en zag geen strafschop in een tackle van Jan Vertonghen op Douglas Costa. Son toonde zich de gevaarlijkste speler voor the Spurs en schoot eerst een goede kans voorlangs, voordat hij wel trefzeker was. De Zuid-Koreaan stond volledig vrij na een voorzet van Kieran Trippier en raakte de bal helemaal verkeerd, maar Buffon kon de 1-0 niet voorkomen.

De Italianen hadden weinig in de melk te brokkelen, maar na een uur liet Paulo Dybala zich zien en schoot onder druk van Ben Davies naast. Na 64 minuten werd het toch 1-1. Invaller Stephan Lichtsteiner stormde op over de rechterflank, gaf de voorzet op Sami Khedira die de bal goed doorkopte op Gonzalo Higuaín en de Argentijn was trefzeker met zijn uitgestoken been. Amper drie minuten later was de stand ook 1-2. Dybala werd weggestuurd door Higuaín en oog-in-oog met Hugo Lloris bleef de Argentijn koel en schoot overtuigend binnen.

Tottenham zette een slotoffensief in en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte Kane de bal op de paal voordat Andrea Barzagli de bal voor de lijn weg kon werken. Het bleek de laatste actie van de wedstrijd te zijn en daardoor heeft de verliezend finalist van vorig seizoen zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League.