Assaidi: "Ik vind zelf ook wel dat ik een plekje verdien"

Oussama Assaidi hoopt komende zomer met Marokko actief te zijn op het WK. Zijn laatste interland dateert van september 2015.

De 29-jarige aanvaller staat sinds december 2016 onder contract bij FC Twente en in Enschede is hij uitgegroeid tot absolute smaakmaker. In 24 wedstrijden dit seizoen was de zeventienvoudig international acht keer trefzeker en gaf hij drie assists.

"Het WK is natuurlijk een droom", vertelt Assaidi in gesprek met ELF Voetbal. "Dat geldt voor iedere voetballer. Maar ik houd me er niet heel veel mee bezig. Ik heb altijd met alle eer en trots voor mijn land gespeeld. Vol overgave. Ik probeer mijn best te doen. Als zij denken mij nodig te hebben sta ik ervoor open. Ik zou enorm blij zijn met een belletje van de bondscoach."

De voormalig speler van Liverpool praat regelmatig met ploeggenoten over zijn WK-kansen. "Ja, met Mounir El Hamdaoui en Adnane Tighadouini. Zij vinden dat ik erbij hoor. Ik voel hun steun. Maar goed, zij kunnen wel vinden dat ik erbij hoor... Zij zijn geen bondscoach."

"Als je puur kijkt naar kwaliteiten vind ik zelf ook wel dat ik een plekje verdien. Aan de andere kant: Marokko heeft gepresteerd met een team waarvan ik geen deel uitmaakte. Zij hebben zich zonder mij gekwalificeerd voor het WK. Dan is het ook hun goed recht om daarvoor te kiezen. Laten we afwachten wat er gebeurt."