Zidane: "We speelden een perfecte wedstrijd"

Zinédine Zidane is vol lof over zijn spelers van Real Madrid na het uitschakelen van Paris Saint-Germain in de Champions League dinsdagavond.

De Madrilenen wonnen de heenwedstrijd in de achtste finale van het toernooi met 3-1 en boekten dinsdagavond een 1-2 zege, dankzij doelpunten van Cristiano Ronaldo en Casemiro. "Het plan verliep goed. We speelden vanaf het begin een serieuze wedstrijd, speelden hoog en met druk naar voren. We speelden een perfecte wedstrijd", zei Zidane tegen Spaanse media.

"Ik ben hier om spelers in te zetten en eruit te halen en om de wedstrijd goed voor te bereiden. Tactisch gezien hebben we de wedstrijd gespeeld zoals verwacht. Uiteindelijk zijn het de spelers die wedstrijden winnen, dat is de sleutel. We geloven in wat we doen."

PSG, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Neymar, noteerde slechts drie schoten op doel in de wedstrijd en eindigde de wedstrijd met tien man nadat Marco Verratti met twee keer geel werd weggestuurd. Gevraagd naar de verschillen tussen de twee teams, reageerde Zidane: "Ik denk niet dat er zo veel verschil was. Zij deden het heel goed in het Santiago Bernabéu. Thuis deden ze het niet zo goed, maar dat kwam ook omdat wij het heel goed deden. Misschien veranderde de rode kaart enkele zaken."

Real Madrid jaagt op de derde Champions League op rij, waar de ploeg de beste prestaties heeft bewaard voor Europa. In La Liga heeft het een achterstand van vijftien punten op koploper Barcelona en in de Copa del Rey werd het uitgeschakeld door Leganés.

"Het is waar dat we een paar moeilijke momenten hebben gehad in de competitie en de beker, het maakt deel uit van het voetbal. Het is moeilijk om dat niveau altijd vast te houden. Je moet de moeilijke momenten accepteren en blijven werken. Je kunt niet altijd alles winnen."